home arbeidsrecht werkwijze interim achtergrond referenties nieuws contact
Hester Kernkamp

home

Welkom bij HK Arbeidsrecht
Mr. Hester Kernkamp, specialist arbeidsrecht

Ik ben sinds 1996 werkzaam als advocaat en jurist. In de advocatuur en bij grote juridische dienstverleners heb ik ruime ervaring opgedaan in het geven van advies, het begeleiden van onderhandelingstrajecten en het voeren van allerlei procedures op het gebied van arbeidsrecht. In 2006 heb ik mijn eigen kantoor HK Arbeidsrecht opgericht. In mijn uiteenlopende advies- en procespraktijk sta ik zowel werkgevers als werknemers bij.

arbeidsrecht

Bent u werknemer of werkgever? Dan adviseer ik u graag ten aanzien van alle arbeidsrechtelijke onderwerpen, zoals:

 • Arbeidsovereenkomsten  
 • Arbeidsongeschiktheid en reïntegratie
 • Billijke vergoeding
 • Concurrentie- en relatiebedingen
 • Dossieropbouw
 • Flexibele arbeidsrelaties
 • Functioneringstrajecten
 • Individueel en collectief ontslagrecht
 • Modelovereenkomsten
 • Ontbinding van de arbeidsovereenkomst
 • Ontslag op staande voet
 • Ontslagvergunning UWV
 • Overeenkomst van opdracht
  (freelancers/ZZP-ers)
 • Overgang van onderneming
 • Reorganisatie
 • Sociaal Plan
 • Statutair bestuurder
 • Transitievergoeding
 • Vaststellingsovereenkomst
 • Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA)
 • Wijziging arbeidsvoorwaarden

werkwijze

Mijn aanpak van zaken kenmerkt zich in persoonlijke betrokkenheid waarbij ik uw zorg graag uit handen neem. Ik streef naar een informele samenwerking en duidelijke communicatie. Als het nodig is, zoek ik een juridisch vraagstuk tot op de bodem uit en adviseer ik u van a tot z. Ik ben nauwkeurig en volledig. Als er snel geschakeld moet worden, dan ben ik praktisch en oplossingsgericht. Mijn werktijden zijn flexibel en ik ben (ook buiten kantooruren) altijd rechtstreeks bereikbaar.

Ik behandel uw zaken vanuit mijn kantoor te Naarden, tegen een vast uurtarief dat aanzienlijk lager ligt dan het gemiddelde tarief van een advocaat met 25 jaar ervaring. 
Voor (losse) interim werkzaamheden (per dossier) kan ik in overleg met u ook andere afspraken maken.
In de loop der jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd. Mocht het nodig zijn dan kan ik in overleg met u meerdere advocaten en/of andere deskundigen inschakelen.

Op alle diensten van HK Arbeidsrecht zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

interim

In de afgelopen jaren heb ik meerdere keren ter tijdelijke vervanging van vaste medewerkers als interim advocaat gewerkt op de sectie arbeidsrecht van advocatenkantoren. Ook heb ik als flexibele kracht losse dossiers van andere advocaten in behandeling genomen. Daarnaast ben ik als zelfstandig interim jurist op flexibele basis werkzaam geweest ten behoeve van diverse grote rechtsbijstandverleners.
Mocht u voor een korte of langere periode behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht, neemt u dan gerust contact met mij op. U kunt mij ook ad hoc inschakelen voor de behandeling van een of meerdere dossier(s). Dit kan vanaf uw locatie of vanuit mijn eigen kantoor te Naarden.

Daarnaast heb ik ook ervaring opgedaan als secretaris, lid of voorzitter van een klachtencommissie ongewenste omgangsvormen of bezwaarcommissie in het kader van reorganisaties.

achtergrond

Na mijn studie rechten in Groningen, ben ik in 1996 als advocaat gaan werken bij CMS Derks Star Busmann te Amsterdam. De eerste vier jaar heb ik veel ervaring opgedaan in de algemene ondernemingsrechtpraktijk waarbij ik betrokken was bij zeer uiteenlopende zaken zoals commerciele handelsgeschillen, overnames, herstructureringen, opstellen en beoordelen van commerciele contracten en daaraan verwante arbeidsrechtelijke kwesties. Ik was daarbij het aanspreekpunt voor grote en kleine ondernemingen die in Nederland en ook in het buitenland gevestigd waren.
Daarna ben ik mij volledig gaan specialiseren in het arbeidsrecht. In 2004 heb ik de postdoctorale opleiding Grotius Arbeidsrecht cum laude afgerond.
Ik heb werkgevers en werknemers geadviseerd en begeleid in (collectieve en individuele) ontslagzaken, reorganisaties, overnames, opstellen en aanpassen arbeidsvoorwaarden, opstellen arbeidsovereenkomsten en concurrentiebedingen.

Sinds 2006 ben ik eigenaar van HK Arbeidsrecht. Naast het voeren van mijn eigen praktijk heb ik als interim advocaat/jurist bij diverse advocatenkantoren en rechtsbijstandsverleners
gewerkt. Van 2008 tot 2011 ben ik bij Loyens & Loeff Advocaten te Amsterdam, in de Academy werkzaam geweest. Ik was verantwoordelijk voor de begeleiding van junior advocaten bij de behandeling van hun dossiers en procedures op het gebied van (o.a.) arbeidsrecht.

In 2014 heb ik de opleiding Mediation gevolgd en het certificaat behaald. Ik ben lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA). 


referenties


"Ik heb Hester ervaren als een jurist die inhoudelijk zeer goed is. Zij combineert deze kennis en ervaring met een hoge betrokkenheid. Met veel energie en enthousiasme gaat ze er vol voor om het maximale te realiseren. Dit echter wel met behoud van zorgvuldigheid en respect voor de ander."

"In de jaren gedurende welke ik met Hester heb samengewerkt heb ik haar leren kennen als een buitengewoon goede en nauwkeurige advocaat, die het vermogen heeft complexe juridische situaties in korte tijd gedegen te analyseren en vervolgens van een voor de cliënt zeer bruikbare oplossing te voorzien. Van Hester afkomstige concepten van brieven en processtukken behoefden zelfs al in haar jonge jaren als advocaat nauwelijks aanpassingen. Bovendien is Hester een buitengewoon plezierige persoonlijkheid en is het simpelweg leuk om met haar samen te werken."

nieuws

Datum: 01-11-2017
De transitievergoeding en het studiekostenbeding

Sinds 1 juli 2015 heeft de werknemer die meer dan 24 maanden in dienst is, recht op een transitievergoeding indien de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd door de werkgever. De transitievergoeding is over de eerste 10 jaar van het dienstverband gelijk aan een...

lees verder....

contact

HK Arbeidsrecht

Hester Kernkamp
Rubberstraat 9
1411 AL Naarden

+31 (0)6 14 50 50 85
kernkamp@hkarbeidsrecht.nl